| Autor |
prosze o pomoc!!!! |
wielki31
Użytkownik
Miejscowość: rio san pedro
Data rejestracji: 28.02.08 |
| Dodane dnia 01-05-2008 10:38 |
|
|
Halo halo!!!!
Mam takie pytanie jestem od pol roku w Hiszpani na Andaluci i jestem w ciazy z moim mezem a on jest Polakiem i pracuje tutaj legalnie od 7 miesiecy,czy ktos moze mi podpowiedziec czy dostane te becikowe 2500euro skoro moj maz tutaj legalnie pracuje i mieszka ,ja rowniez jestem zarejestrowana w urzedzie seguridad social,a takze mam numer NIE.Bardzo prosze o pomoc z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam Paulina |
|
| Autor |
RE: prosze o pomoc!!!! |
katrina21
Użytkownik
Data rejestracji: 26.09.08 |
| Dodane dnia 26-09-2008 15:04 |
|
|
|
hej Paulina , oczywiscie ze dostaniesz jedynym warunkiem jest urodzic w hiszpani , ja nie dostalam gdyz obie moje corki urodzily sie przed wejsciem tego dodatku w zycie ale i tak jestem szczesliwa ze nie musialam rodzic w polsce |
|
| Autor |
bizziss
Użytkownik
Data rejestracji: 24.06.08 |
| Dodane dnia 15-03-2009 15:42 |
|
|
Nie wiem czy temat aktualny,ale widze niezle bzdury katrina21 !!!Ale moze to bedzie informacja dla kolejnych przyszlych matek.Obecnie JEDYNYM warunkiem na otrzymanie becikowego(2500euro)jest udowodnienie przebywania w Hiszpanii przez okres ostatnich 2lat!!Czyli posiadac zameldowanie(i certyficado NIE) przez ostatnie 2 tata.Wiec jesli przebywasz tylko przez pol roku to niestety nie mam dobrych wiadomosci
I prosze nie pisac glupot jak ktos nie wie...PZDR |
|
| Autor |
Wenus0000
Użytkownik
Data rejestracji: 22.06.09 |
| Dodane dnia 22-06-2009 20:48 |
|
|
|
oczywiscie musisz byc zameldowana 2 lata w hiszpanii zey otrzymac s64; |
|
| Autor |
marti82
Użytkownik
Miejscowość: Hiszpania
Data rejestracji: 19.07.10 |
| Dodane dnia 19-07-2010 15:42 |
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Mam mały problem i proszę o pomoc. Jestem w Hiszpanii już 3 lata od kwietnia nie pracuje i mam zasiłek dla bezrobotnych. Teraz chce zjechać do Polski już na stałe i mam pytanie: Czy jest możliwość podpisania papieru że nie wrócę do Hiszpanii przez 5 lat i dostać resztę zasiłku przed wyjazdem, czy tylko mogę przenieść obie zasiłek do Polski na trzy miesiące? Bardzo proszę o pomoc, może ktoś zna odpowiedź. Pomóżcie.
marti82 |
|